Vergoedingen

 
Hoogland Medical regelt de betalingen van vergoede hulpmiddelen met uw zorgverzekeraar. Zo hoeft u zich daar geen zorgen om te maken. Voor 2021 heeft Hoogland Medical een overeenkomst met alle zorgverzekeraars, met de volgende uitzondering:

  • Bent u bij Menzis verzekerd, dan kunt u uw stomahulpmiddelen niet bij Hoogland Medical bestellen. Absorberende hulpmiddelen (continentiezorg), afvoerende hulpmiddelen (katheterzorg), darmspoel-, wondzorg- en diabetesmaterialen kunt u wel gewoon bij ons bestellen.
  • Heeft u een Just polis van CZ, dan kunt u uw hulpmiddelen voor stoma, urologie en incontinentie niet bij Hoogland Medical bestellen. Darmspoel-, wondzorg- en diabetesmaterialen kunt u wel gewoon bij ons bestellen.

Dagprijsvergoeding


Een dagprijsvergoeding is een vooraf met de zorgverzekeraar afgesproken bedrag dat Hoogland Medical mag declareren voor elke dag of periode dat een gebruiker product(en) gebruikt. Dit staat los van het merk van het product en de hoeveelheid die wordt gebruikt. De methodiek van declareren verschilt per zorgverzekeraar. Dit kan meteen alle dagen zijn of telkens achteraf een volledige maand.


Incontinentiemateriaal

Bij incontinentiemateriaal is dit op basis van een profiel. De verschillende profielen hebben allemaal een eigen dagprijs en verschillen in zwaarte. Van lichte tot zware incontinentie. In welk profiel iemand wordt geplaatst, wordt op basis van urineverlies en zwaarte van het incontinentiemateriaal bepaald tijdens de intake.


Afvoerende Urologie

Bij afvoerende urologie wordt er gebruik gemaakt van categorieën. Elke categorie staat voor bijvoorbeeld het aantal katheterisaties en daar staat een dagprijs voor. Deze dagprijs mag Hoogland Medical declareren voor elke dag of periode dat er producten worden gebruikt.


Stoma

Bij cliënten die een stoma hebben is er een dagprijs bepaald per type stoma. Colo, Ileo, Urine of Continent. Alle producten die nodig zijn voor het verzorgen van het stoma vallen onder deze dagprijs, ongeacht welk merk het is of welke aantallen er worden gebruikt. De dagprijs mag door Hoogland Medical worden gedeclareerd.

Eigen risico

Door de dagprijs methodiek kan het zijn dat u in een nieuw jaar op uw eigen risico wordt aangesproken voor een levering uit het jaar ervoor. Dit gebeurt alleen als uw zorgverzekeraar de dagprijs declaraties achteraf per maand wil ontvangen.

 


Belastingaangifte

 
Geeft u veel geld uit aan zorg, hulpmiddelen, aanpassingen en voorzieningen vanwege ziekte of handicap? En zijn deze kosten voor uw eigen rekening? Dan kunt u gebruik maken van de aftrek van zorgkosten bij de aangifte van de inkomstenbelasting.