Corona


Update 15 december 2020


Er heerst veel onrust rondom het coronavirus. Met name over de hoge besmettelijkheid van het virus en de verspreiding ervan. Het is daarom verstandig om de maatregelen rondom het voorkomen van verspreiding in acht te nemen en dat betekent onder meer: handen regelmatig wassen met water en zeep, hoesten of niezen in de binnenkant van de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken, geen handen schudden, 1,5 meter afstand houden tot elkaar en thuis blijven als je verkoudheidsklachten krijgt. Voor de meest recente maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus kijkt u op: rivm.nl


Beleid Hoogland Medical

Wij monitoren dagelijks de stand van zaken rondom het coronavirus en volgen als organisatie de adviezen van het RIVM op. Onze primaire zorg is onze cliënten van hulpmiddelen en zorg voorzien en wij stellen daar alles voor in het werk. Naast de gezondheid van onze cliënten is daarin ook de gezondheid van onze medewerkers belangrijk. Om zelf geen schakel te zijn in de verspreiding van het coronavirus zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen. 

Thuisbezoeken verpleegkundigen

Onze verpleegkundigen leggen thuisbezoeken af, maar kijken bij het inplannen van deze bezoeken wel naar de urgentie en noodzakelijkheid ervan. Is een thuisbezoek niet noodzakelijk, dan kan het zijn dat het thuisbezoek in overleg wordt uitgesteld. Voorafgaand aan een eventueel thuisbezoek vragen onze verpleegkundigen u naar uw gezondheid. Heeft u verkoudheid- of griepverschijnselen dan zal een thuisbezoek uitgesteld worden.


Extra voorraad hulpmiddelen bestellen

Er zijn cliënten die bezorgd zijn en ons vragen of wij extra hulpmiddelen kunnen leveren. Wij begrijpen die bezorgdheid, maar extra bestellen vanwege het coronavirus is niet nodig. Wij hebben voldoende voorraad hulpmiddelen. Ook fabrikanten geven aan geen problemen met de voorraad te hebben. Daarnaast is er geen sprake van stagnatie in de productie en het transport van hulpmiddelen. Er zijn momenteel geen voorraadproblemen en hamsteren is daarom niet nodig.


Contactloos bezorgen door onze eigen chauffeurs

Onze chauffeurs brengen uw bestelling tot aan de voordeur en niet meer tot in uw woning. Ook dit doen we uit voorzorg voor onze cliënten en medewerkers om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. We vragen daarvoor begrip. Bij cliënten die hebben aangegeven dat bij een 'geen gehoor' de chauffeur het pakket op een alternatieve plaats kan neerzetten (bij voordeur, onder de carport, achterom etc.), is ons beleid nu om dat standaard te doen en daarbij een briefje in de brievenbus achter te laten. Als signaal om aan te geven dat de chauffeur is geweest, belt deze wel even aan. Heeft u aangegeven dat bij een 'geen gehoor' onze chauffeur uw pakket bij de buren kan afgeven, dan zal de chauffeur uiteraard eerst controleren of u zelf thuis bent om het pakket in ontvangst te nemen.


Contactloos bezorgen door PostNL

De maatregelen rondom bezorging bij PostNL zijn eveneens aangescherpt en zijn nagenoeg gelijk aan die van ons. De PostNL bezorger houdt 1,5 meter afstand tot de ontvanger van het pakket. Na aanbellen wordt het pakket op de grond gezet en wacht de bezorger op afstand tot het pakket in ontvangst wordt genomen. Bij nat weer wordt het pakket niet neergezet, maar vraagt de PostNL bezorger om uw toestemming om het pakket over de drempel neer te zetten nadat u eerst afstand heeft genomen. De PostNL bezorger tekent voor ontvangst door - na uw toestemming - de laatste 3 tekens uit uw legitimatie te noteren.


Bestelling afhalen bij balie

Alle bestellingen worden thuis bezorgd. Het is dus niet mogelijk om uw bestelling bij onze balie af te halen.


Mondkapjes Handgel

We hebben de vraag gehad of Hoogland Medical mondkapjes en handgel kan leveren. Dat is niet het geval: wij hebben geen mondkapjes en handgel in het assortiment en kunnen deze dus ook niet leveren.


Symptomen

Heb je:


  • Verkoudheidsklachten of verhoging (tot 38,0° Celsius)
  • Contact gehad met een patiënt met het coronavirus, of ben je in een gebied geweest waar het coronavirus heerst

Blijf thuis, laat je testen en zorg dat je anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. Je hoeft de huisarts niet te bellen. Je klachten zijn mild. Dit kan ook een gewone verkoudheid zijn.


Worden je klachten erger:


  • Je hebt koorts (meer dan 38° Celsius)
  • Je moet hoesten of je bent benauwd

Dan moet je wel bellen met de huisarts.


Voor informatie: rivm.nl